Tipuri de porți automate

In: Automatizari porti On: Comment: 0 Hit: 951

Astăzi, puteți achiziționa o poartă care include un mecanism pentru deschiderea și închiderea automată. Dar o asemenea automatizare poate fi instalata și la porțile pe care le avem deja. Trebuie doar să o alegeți în mod corespunzător, luând în considerare dimensiunea, numărul de foi și modul în care se deschide poarta.

Ambele porți glisante sau batante, precum și ambele tipuri de porți glisante (pe șine și autoportante) pot fi transformate in porți automate. Dacă vă decideți să cumpărați o automatizare pentru porți, verificați mai întâi starea curentă a porții, în special rezistența balamalelor, dimensiune stâlpilor dacă există deformări, și dacă portile se suprapun sau nu. De asemenea, este bine să verificați cât de multă forță este necesara atunci când se deschide sau se închide manual.

De exemplu, porțile cu o suprafață plină îmbracate în materiale diverse sau metal sunt, cu siguranță, mai greu de acționat, mai ales în timpul vânturilor puternice. Pentru a fi sigur de alegerea corectă a puterii automatizarii trebui să solicităm asistență de la specialiști care vor fi mai exacți în a determina ce unitate va putea să deplaseze aripile porții noastre.

Instalarea automatizarilor

Dacă am cumpărat automatizarea corectă pentru poartă, următorul pas ar fi să o rezolvăm instalarea în mod corespunzător. Este bine, desigur, să încredințați această sarcină profesioniștilor, dar pentru cei care au o idee despre instalații electrice si schițe de montaj, aceasta nu va fi o mare provocare. Cu atât mai mult cu cât producătorii vând sisteme speciale de montaj împreună cu automatizarea de porți. Punctele de montare pentru elementele individuale depind de tipul de acționare, de tipul porților și de dimensiunea acestora.

În mod obișnuit, brațele pentru automatizare sunt montate pe stâlpul de poartă și pe aripile lor, dar în cazul în care se dorește un aspect estetica al porții, puteți să cumpărați, în loc de automatizare aplicată, una cu instalare îngropată. Aceasta este instalată într-o cutie situată sub axul porții, astfel că devine practic invizibilă pentru poarta automata.

Ce oferă o poartă automată?

Răspunsul la această întrebare este: confort. Și este evident. Cu toate acestea, avantajele porților automate prin intermediul sistemelor de automatizare sunt mult mai multe. Mulți utilizatori subliniază că se simt mult mai siguri, deoarece proprietatea lor a fost echipată cu o astfel de automatizare. Și nu e de mirare, deoarece automatizarea poate acționa și sistemul de iluminat sau  yala electromagnetică atunci când aceste există la reședință. Alte avantaje ale porților automate includ faptul că pot comunica cu diverse alte sisteme care îmbunătățesc semnificativ confortul de intrare și ieșire.

Există deja multe accesorii care se bucură de recunoaștere și popularitate ridicată. De exemplu, deschiderea simultană la distanță a porții de intrare și a ușii de garaj sau deschiderea porții și aprinderea simultană a luminilor în calea de acces. Echiparea cu fotocelule pentru închiderea automată a porții după ce proprietarul părăsește proprietatea este foarte popular. Mulți oameni uită de închiderea sa, iar aici au garanția că nu vor lăsa intrarea în curtea de acasă larg deschisă tuturor.

Cum să aveți grijă de poarta automată?

Automatizarea portilor automate, trebuie achiziționată și instalată corespunzător pentru a evita uzurile premature mai ales în situațiile în care se optează pentru un echipament sub dimensionat dar mai ieftin, utilizarea se va face doar conformitate cu destinația data de producător. Ar trebui, de asemenea, să o menținem în mod corespunzător. În funcție de ce material este fabricat, ar trebui să îl curățăm, să-l gresăm periodic. Merită să aveți grijă de balamale, de roțile porților culisante și curățarea șinelor, pe care rulează rolele porților. O atenție deosebită trebuie acordată și funcționării corespunzătoare a automatizării. Cel mai bine este să verificați toate componentele cel puțin înainte de iarnă. Verificăm carcasa echipamentului electronic, unde se pot acumula insecte mici și alte resturi, care trebuie îndepărtate ușor. O poartă bine operată și întreținută își va îndeplini rolul, facilitând astfel viața noastră și asigurând proprietatea timp de mulți ani. Merită acest mic efort, să aveți întrețineți automatizarea.

Important!

La achiziționarea și asamblarea automatizării pentru poarta de intrare, este necesară o revizuire anterioară pentru:

- numarul de utilizatori

- ciclul de lucru

- starea tehnică generală și rezistența structurii porților,

- verificați greutatea foii de poartă (canat),

- deschiderea cu telecomandă, telefon, modul GSM sau Bluetooth

Comments

Leave your comment